2014-08-09 10:19:19• hírek • Szatmár.ro

11 kilométeres szakaszon száguldottak a versenyzők

Autókiállítással kezdődött, terep-futammal végződött pénteken az Acar-GerBog rally-raid.

Már péntek délelőtt megkezdődött a versenyhétvége: csodás új autómodelleket tekinthettek meg a régi városközpontban járók. Majd délután megtartották az ünnepélyes start-ceremóniát, ezután pedig következhetett a résztvevők által már nagyon várt erőfelmérés-bemelegítés. Pusztadaróc irányába indultak a rallyautók, ahol a Nagyerdő körül, illetve a Szamos töltés mellett egy 11 kilométeres szakaszt teljesítettek. A terepautók mellett két quad is teljesítette a kedvcsináló útvonalat.

A verseny résztvevői között természetesen szatmáriak is voltak: Ovidiu Domid egy 4.5 literes, V8-as motorral szereplő Nissan Patrollal, a Butka Sándor - Csoma István páros pedig egy 265 lóerős Subaru Legacyval vágott neki a terepnek.

Az igazi versenzt szombaton tartják: ekkor a csapatok kora reggel indulnak a Szér - Chilia falvak környékére helyezett startponthoz, ahonnan 10 órától indulnak, 2 percenként. Ebben a zónában 20-25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a többszáz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak.

Az autósok és quadosok Szatmárnémeti régi központjába 18 óra körül fognak megérkezni, ezután kerül sor a díjátadásra és záróünnepségre.

Quadok is teljesíteték a kedvcsináló szakaszt

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: